Νέα μέθοδος μετατρέπει τα ξύλα σε βιοκαύσιμα και χημικά

Η νέα μέθοδος κατορθώνει να μετατρέπει έως το 80% της λεγόμενης λιγνοκυτταρινούχας βιομάζας των φυτών όχι μόνο σε ένα αλλά ταυτόχρονα σε τρία προϊόντα κατάλληλα για την αγορά, πράγμα που ανοίγει νέες δυνατότητες αξιοποίησης στην αγορά.

read more

Νέα μονάδα Βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας από υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών από τη ΔΕΗ – Ανανεώσιμες

Η νέα μονάδα, που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ – Ανανεώσιμες, έχει την έγκριση της ΡΑΕ και σύμφωνα με τον επικεφαλής της διεύθυνσης Γεωθερμίας και Βιομάζας της ΔΕΗ – Ανανεώσιμες, Μιχάλη Χλαμπουτάκη, εάν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας θα είναι το πρώτο έργο τέτοιου μεγέθους στην Ελλάδα και το πρώτο που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ – Ανανεώσιμες στην Ελλάδα.

read more

Πρότυπος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στην Κρήτη

Τον πρότυπο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο της εταιρείας «Τεχνική Βιοενεργειακή Κρήτης» – θυγατρική του ομίλου SYCHEM- στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, εγκαινίασε στις 27 Μαΐου 2017 ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

read more

EUBCE 2017- 25° Ευρωπαϊκό Συνέδριο και Έκθεση Βιομάζας 12 -15 Ιουνίου 2017, Στοκχόλμη

Ως ένα από τα κυρίαρχα παγκόσμια συνέδρια συνδυασμένο με τη διεθνή έκθεση, το EUBCE παρουσιάζει την κορυφαία πλατφόρμα για τη συλλογή, την ανταλλαγή και τη διάδοση της επιστημονικής τεχνογνωσίας στο τομέα της βιομάζας. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει θέματα...

read more

Ηλεκτρική ενέργεια από τυρόγαλο; Κι όμως γίνεται!

Στην Ελλάδα η ανάπτυξη εργοστασίων παραγωγής βιοαερίου γίνεται όλο και πιο σημαντική, αν και η χώρα μας βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω σε σχέση με τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανακύκλωση των βιομηχανικών αποβλήτων. Τα εργοστάσια αυτά διαθέτουν υψηλού...

read more

Gallery 2017

Share This

Newsletter

Εγγραφείτε σήμερα στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα
και τις εξελίξεις σχετικά με την Building Green Expo.

You have Successfully Subscribed!