• Έρχεται το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο | Building Green Expo

  Έρχεται το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο

  Aug 1, 2017 | News Board

  Το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο γίνεται πραγματικότητα και εγκαθίσταται 25 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σκωτίας. Οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στηρίζονται στο βυθό, έχουν ύψος 175 μέτρα και ζυγίζουν 11.500 τόνους η καθεμία. Οι πλωτές τουρμπίνες μπορούν να λειτουργήσουν σε νερά βάθους μέχρι 1000 μέτρα και το τμήμα που βυθίζεται στο νερό είναι μήκους 78 μέτρων. Στη βάση του έχει μετάλλευμα σιδήρου που επιτρέπει στον πύργο να παραμένει σε κατακόρυφη θέση στο νερό.

   

  Η επένδυση, ύψους 190 εκατομμυρίων λιρών έγινε από νορβηγική επιχείρηση, Statoil και αποτελεί την πρώτη πιλοτική εφαρμογή. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει τουρμπίνες δυναμικότητας 30 μεγαβάτ έξω από το Πίτερχεντ της Σκωτίας και θα προσφέρει ηλεκτροδότηση σε 20.000 νοικοκυριά.

  «Η Statoil είναι υπερήφανη που αναπτύσσει το πρώτο πλωτό αιολικό  πάρκο στον κόσμο. Σκοπός μας είναι το πάρκο Hywind να αναδείξει ότι είναι εφικτή η μελλοντική εμπορική εκμετάλλευση. Αυτό θα αυξήσει τη δυναμική της παγκόσμιας αγοράς για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και θα συμβάλει στο να εκπληρώσουμε τη φιλοδοξία μας για επικερδή ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και των λύσεων χαμηλού άνθρακα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναπτύσσουμε αυτό το  project στη Σκωτία, η οποία είναι μια περιοχή με αρκετό αιολικό δυναμικό και μια δοκιμασμένη αλυσίδα εφοδιασμού από το πετρέλαιο και το αέριο», σημειώνει η αντιπρόεδρος για τον τομέα των νέων τεχνολογιών ενέργειας, Irene Rummelhoff.

  Πηγή http://www.insider.gr

  Ενημερωθείτε για την επόμενη διοργάνωση