• Καναδάς: Το Βανκούβερ προς κατάργηση των συσκευασιών μίας χρήσης | Building Green Expo

  Καναδάς: Το Βανκούβερ προς κατάργηση των συσκευασιών μίας χρήσης

  Jul 17, 2017 | News Board

  Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης «Η Πιο Πράσινη Πόλη», ο δήμος του Βανκούβερ στον Καναδά εξετάζει τις δυνατότητες περιορισμού των συσκευασιών μιας χρήσης, όπως τα χάρτινα και πλαστικά φλιτζάνια καφέ, οι πλαστικές σακούλες και τα δοχεία φαγητού που γεμίζουν τους χώρους υγειονομικής ταφής.

  Μεταξύ άλλων, αυτό το καλοκαίρι οι δημοτικές και υγειονομικές αρχές δρομολογούν ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να επιτρέπουν στα εστιατόρια και τις καφετέριες να τοποθετούν τις παραγγελίες τους σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία που θα φέρνουν οι πελάτες.

  Παρόμοια προγράμματα έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη και το Πόρτλαντ, ως προσπάθειες εύρεσης εναλλακτικών λύσεων στο ζήτημα των αποβλήτων μίας χρήσης. Ο όμιλος υγείας Coastal Health του Βανκούβερ θα εργαστεί για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων για το πρόγραμμα.

  Ο δήμαρχος Γκρέγκορ Ρόμπερτσον δήλωσε ότι «το Βανκούβερ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο μέχρι το 2020 και το επόμενο βήμα είναι η μείωση των πλαστικών φλιτζανιών καφέ, των συσκευασιών φελιζόλ και των πλαστικών σακουλών από τους χώρους υγειονομικής ταφής, ώστε η περιβαλλοντική μας ηγεσία να φτάσει στο επόμενο επίπεδο».

  Ο δήμαρχος κάλεσε επίσης τους κατοίκους της πόλης να δώσουν την άποψή τους για το πρόγραμμα μείωσης των απορριμμάτων συσκευασίας μιας χρήσης.

  Παρόλο που το Βανκούβερ κάνει μεγάλα βήματα για να γίνει μία πόλη μηδενικών αποβλήτων, έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, 2,6 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ πετάγονται στα σκουπίδια κάθε εβδομάδα, ενώ περίπου δύο εκατομμύρια πλαστικές σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια.

  Πηγή http://www.naftemporiki.gr

  Ενημερωθείτε για την επόμενη διοργάνωση