• Σκίαση: Πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα | Building Green Expo

    Σκίαση: Πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα

    Jun 18, 2015 | News Board

    Τα συστήματα σκίασης εξοικονομούν ενέργεια καθώς η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει ένας χώρος με τη σωστή σκίαση μπορεί να φτάσει και το 60%.

     

    Εξωτερική Σκίαση

    Ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του χώρου σας από την ενοχλητική επίδραση του ήλιου είναι η εξωτερική σκίαση. Μελέτες γύρω από το ζήτημα έχουν αποδείξει ότι ο σωστός σχεδιασμός με συστήματα σκίασης μπορεί να μειώσεις τη θερμοκρασία ενός χώρου από 5 μέχρι και 15 βαθμούς Κελσίου. Το ιδανικό είναι να σας ευνοούν και οι φυσικές συνθήκες του χώρου με την ύπαρξη πολλών δέντρων που προστατεύουν το κτίριο από τον ήλιο. Επειδή όμως αυτό δε μπορεί να συμβαίνει πάντα, υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Από εξωτερικές περσίδες και στόρια, μέχρι και ρόλερ ή ειδικά ανοξείδωτα πλέγματα,ότι και να χρησιμοποιήσετε στο χώρο σας θα μειώσετε το κόστος θέρμανσης του κλιματισμού και θα εξοικονομήσετε ενέργεια με ηλιοπροστασία που διατηρεί ισορροπημένες θερμοκρασίες στο εσωτερικό.

     

    Εσωτερική Σκίαση

    Είτε έχετε καλύψει το εξωτερικό κομμάτι και θέλετε να επεκταθείτε, είτε προτιμάτε την εσωτερική σκίαση, έχετε αρκετές δυνατότητες με παρόμοια οφέλη. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις κλασσικές κουρτίνες ή τα πιο σύγχρονα στόρια ή ρόλερ για να κρατήσετε τον ανεπιθύμητο ήλιο έξω από το χώρο σας. Όπως και να έχει, τα συστήματα αυτά μπορούν να παρέχουν ουσιαστική λύση στο θέμα της σκίασης έχοντας, παράλληλα το design που εσείς θέλετε, αφού βγαίνουν σε πολλά χρώματα και υλικά. Όσο για τα πλεονεκτήματα, θα σας προσφέρουν χαμηλότερη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου, που σημαίνει ότι εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα που θα δαπανούσατε σε θέρμανση ή ψύξη. Παράλληλα, μπορείτε να επιλέξετε πότε θα χρησιμοποιήσετε τα συστήματα, αφού μπορείτε οποτεδήποτε θελήσετε να τα ανοίξετε για να μπει περισσότερος ήλιος ή το αντίστροφο.

     

    Μοτέρ Κίνησης

    Αφού έχετε επενδύσει στη σωστή σκίαση, ένα σημαντικό κομμάτι που θα σας λύσει τα χέρια είναι η εγκατάσταση συστημάτων αυτοματοποιημένης κίνησης. Τα συστήματα αυτά γίνονται όλο και πιο έξυπνα με σύγχρονες τεχνολογίες που τους επιτρέπουν ακόμα και να καταλαβαίνουν τι καιρικές συνθήκες επικρατούν και να ρυθμίζουν τη σκίαση αναλόγως. Με μία κίνησή σας μπορείτε να καθορίσετε μόνοι σας τις προτιμήσεις σας για τη λειτουργία της σκίασης χωρίς καν να βγείτε από το σπίτι σας. Με αυτόν τρόπο, εξασφαλίζετε στο έπακρο την άνεση και την ασφάλειά σας, μαζί με την ευκολία στη χρήση των συστημάτων που διαθέτει ο χώρος. Ταυτόχρονα, είστε σε θέση να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερη ενέργεια, αφού μπορείτε να ρυθμίσετε την απόδοση των συστημάτων ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σας.