• Σημαντικά οφέλη από τη θερμομόνωση τοίχων | Building Green Expo

    Σημαντικά οφέλη από τη θερμομόνωση τοίχων

    Jun 19, 2015 | Nέα Εκθετών

    Ίσως το βασικότερο μέρος του κτιρίου είναι οι τοίχοι, που κυριαρχούν σε έκταση και απαιτούν αρκετή φροντίδα στο κομμάτι της θερμομόνωσης. Υπολογίζεται ότι η απώλεια έως και 40% της θερμότητας ενός κτιρίου με ελλιπή ή καθόλου μόνωση, οφείλεται στους εξωτερικούς τοίχους, γι’αυτό και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτούς.

    Με την τοποθέτηση του κατάλληλου μονωτικού στρώματος, μπορούμε να επιτύχουμε μείωση της θερμικής απώλειας έως και 601%.Έτσι καταφέρνουμε με φυσικό τρόπο να διατηρούμε ισορροπημένη θερμότητα το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας. Παράλληλα, μειώνονται τα κόστη θέρμανσης-ψύξης που θα υπήρχαν αναγκαστικά σε έναν χώρο χωρίς μόνωση, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε και το περιβάλλον, αφού μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα.

     

    Tip: Ανακαλύψτε από πού χάνεται η θερµότητα. Μια µέρα µε αρκετό αέρα τοποθετήστε ένα αρωµατικό στικ δίπλα σε παράθυρα, πόρτες, τζάκι ή άλλα σηµεία του σπιτιού που υποψιάζεστε για διαρροή ενέργειας. Αν το ρεύµα καπνού κινείται οριζόντια, έχετε βρει µια διαρροή αέρα που πρέπει να σφραγιστεί.