• Ολοκληρώθηκε η Building Green Expo και DOMOTEC 2017 | Building Green Expo

    Ολοκληρώθηκε η Building Green Expo και DOMOTEC 2017

    Apr 11, 2017 | Δελτία Τύπου

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή έκδοση της έκθεσης Building Green Expo ταυτόχρονα με τη DOMOTEC, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO.

    Στις 3 ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης (7-9 Απριλίου 2017) η προσέλευση των επισκεπτών, τόσο των επαγγελματιών όσο και των ιδιωτών, ήταν πολύ σημαντική, γεγονός που οδήγησε σε εξίσου σημαντικό αριθμό επαγγελματικών συμφωνιών που κλείστηκαν στα περίπτερα της έκθεσης.

    Για άλλη μία φορά, η Building Green Expo και DOMOTEC αποτέλεσε το κορυφαίο εμπορικό εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση, τις Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα και νέα κτίρια και στο δομημένο περιβάλλον, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις Εναλλακτικές Μορφές Μετακίνησης.

    Για τους εκθέτες που έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από τη συμμετοχή τους όσο και από το ενδιαφέρον του κοινού, ήταν μία εξαρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με στοχευμένους ενδιαφερόμενους διευρύνοντας παράλληλα το πελατολόγιό τους. Αντίστοιχα για τους επισκέπτες, η έκθεση ήταν το ιδανικό μέρος για να βρουν τα κατάλληλα μέσα, εργαλεία και υπηρεσίες για την κατασκευή, αναβάθμιση και ανακαίνιση κτιρίων, την ενεργειακή διαχείριση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

    Στα πλαίσια της έκθεσης, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και οι παράλληλες εκδηλώσεις του BUILDING GREEN OPEN SPACE 2017 με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και διεθνών ομιλητών. Η Παρασκευή 7 Απριλίου ολοκληρώθηκε με την «Biomass Day», η οποία, μετά από δύο συνεχή έτη επιτυχούς πορείας, τείνει να καταστεί θεσμός στον κλάδο βιομάζας-βιοενέργειας στην Ελλάδα και με την εκδήλωση για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων» και την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιριακού αποθέματος στη χώρα μας.

    Το Σάββατο 8 Απριλίου ήταν μία ημέρα γεμάτη από εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον εξίσου σημαντικού αριθμού παρευρισκομένων. Το πρωί, το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΑΠΕ διοργάνωσε την εκδήλωση «Κατάρτιση και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων των εργατοτεχνιτών του κατασκευαστικού κλάδου σε θέματα Ενεργειακής Αποδοτικότητας» παρουσιάζοντας την εθνική δράση BUILD UP Skills UPSWING. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «NET METERING – Αυτοπαραγωγή Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά και Εξοικονόμηση» συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό κοινού και η οποία ακολουθήθηκε από την ημερίδα που διοργάνωσε το SBC Greece με θέμα «More than Green – DGNB The Holistic Certification System for Sustainable Buildings» και keynote speaker τη Dr. Lemaitre Christine, Διευθύνων Σύμβουλο στο DGNB German Sustainable Building Council.

    Η δεύτερη ημέρα του BUILDING GREEN OPEN SPACE 2017 έκλεισε με την ημερίδα για την «Αρχιτεκτονική και Εξοικονόμηση Ενέργειας», ένα θέμα πάντοτε ελκυστικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το κοινό, με εντυπωσιακές παρουσιάσεις έργων από τους ομιλητές της εκδήλωσης.

    Η τρίτη και τελευταία ημέρα του BUILDING GREEN OPEN SPACE 2017 αλλά και της φετινής Building Green Expo και DOMOTEC, ξεκίνησε με την ημερίδα που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Συλλόγος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών ΠΣΥΠΕΝΕΠ με κεντρικό θέμα «Ενέργεια και κτίριο: σύγχρονες προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας» και ολοκληρώθηκε με την ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. «Ηλεκτροκίνηση: ένα μεγάλο βήμα για τη λειτουργία των Έξυπνων Πόλεων και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας» παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, κου Γιώργου Καραμέρου, στα πλαίσια της οποίας παρουσιάστηκαν οι δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου BMW i3 και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ έγινε και επίδειξη φόρτισης στο χώρο του parking του Εκθεσιακού Κέντρου.

    Η Building Green Expo και DOMOTEC πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

    Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συμμετοχή σας στη φετινή διοργάνωση. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε ξανά στην Building Green Expo και DOMOTEC 2018!

    Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου