Building Green Open Space 2016

To BUILDING GREEN OPEN SPACE 2016 αποτελείται από καθημερινές παρουσιάσεις, case studies και προβολές λύσεων και εφαρμογών που παρουσιάζονται στην έκθεση σχετικά με την αειφορία, την πράσινη δόμηση, τις ΑΠΕ και τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας στα υφιστάμενα και νέα κτίρια και στο δομημένο περιβάλλον.

 

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016


10:00 - 18:00 | Biomass Day 

«Η Αξιοποίηση Βιομάζας ως Μοχλός Ανάπτυξης στη Σύγχρονη Πραγματικότητα: Εφαρμογές, Ευκαιρίες και Προϋποθέσεις & Πρόγραμμα Bioenergy4Business»

ΔιοργανωτήςΚέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) | Δείτε το Πρόγραμμα

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) συνδιοργανώνουν την ημερίδα Biomass Day παρουσιάζοντας σειρά ομιλιών από επιστήμονες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αξιοποίησης βιομάζας και βιοενέργειας με θέμα: «Η Αξιοποίηση Βιομάζας ως Μοχλός Ανάπτυξης στη Σύγχρονη Πραγματικότητα: Εφαρμογές, Ευκαιρίες και Προϋποθέσεις». Στην ημερίδα παρουσιάζεται το Ευρωπαϊκό έργο στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ με τίτλο «Bioenergy4Business», καθώς και τα αποτελέσματα κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του. Το πρόγραμμα υποστηρίζει και προωθεί τη (μερική) υποκατάσταση των συμβατικών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για θέρμανση με διαθέσιμες πηγές βιοενέργειας. Στελέχη του Κέντρου θα παρουσιάσουν ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικούς τρόπους χρήσης της βιομάζας.

 

17:00 - 20:00 | Re-innovation

«Οι νέες τάσεις για τον σχεδιασμό και την σύγχρονη ανακατασκευή κτιρίων & επαγγελματικών χώρων»

Διοργανωτής: Τ-Expo |  Δείτε το Πρόγραμμα

«Οι νέες τάσεις στη σύγχρονη σχεδίαση και ανοικοδόμηση κτιρίων και επαγγελματικών χώρων». Διακεκριμένοι ξένοι και έλληνες ομιλητές παρουσιάζουν πρότυπα και case studies σχετικά με ανακαινίσεις, αναπλάσεις χώρων και κτιρίων και την ενεργειακή τους απόδοση. Η εκδήλωση αφορά στους αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές, διακοσμητές καθώς και στον κλάδο της δόμησης και των ξενοδοχείων.

 

Σάββατο 9 Απριλίου 2016 


10:00 - 16:30 | Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Διοργανωτής: F.U.V. |  Δείτε το Πρόγραμμα

Ο τομέας της κατασκευής δεν έχει τελειώσει αλλά αντιθέτως εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και νέες συνθήκες. Προσανατολίζεται δηλαδή στον τομέα της ανακαίνισης. Εκεί όμως ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος γιατί οι επεμβάσεις γίνονται σε κτίρια που ήδη κατοικούνται, που έχουν τους ρυθμούς και τους χαρακτήρες τους.

Τι είναι η ενεργειακή αναβάθμιση και σε τι διαφέρει από μια απλή ανακαίνιση;

Πως συνεργάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον διακοσμητή εσωτερικού χώρου, τον πολιτικό μηχανικό και τον ηλεκτρολόγο;

Ένα συνέδριο που:

  • θα αναλύσει με προσοχή τα υπάρχοντα δεδομένα και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις μέσω ανταλλαγής απόψεων όλων των εμπλεκομένων παραγόντων.
  • θα εμπνεύσει τον κάθε επαγγελματία του κλάδου ξεχωριστά
  • θα βοηθήσει και θα καθοδηγήσει τους ιδιοκτήτες στο να κάνει τις καλύτερες επιλογές

Ένα συνέδριο χρήσιμο για όλους! Είτε είστε ιδιοκτήτης, είτε επαγγελματίας, πριν ξεκινήσετε κάποιο έργο, παρακολουθήστε το συνέδριο για την ενεργειακή αναβάθμιση και ωφεληθείτε

17:00 - 20:00 | Η Αειφορία στον Τουρισμό και το Πρότυπο Παθητικού Κτηρίου

ΔιοργανωτήςGreen Evolution AE  |  Δείτε το Πρόγραμμα

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση των αρχών του Αειφόρου Τουρισμού, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, καθώς και το status της πιστοποίησης σε επίπεδο υποδομών και προορισμού. Με βάση αυτά, θα παρουσιαστούν καινοτόμες υπηρεσίες σχεδιασμού, κατασκευής, χρηματοδότησης, εκπαίδευσης, προβολής και προετοιμασίας πιστοποίησης υποδομών. Στην συνέχεια, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η πρόταση προσέγγισης του αειφόρου μικρού και πολύ μικρού καταλύματος με το πρότυπο του παθητικού κτηρίου με στόχο την επίτευξη χαμηλών ενεργειακών καταναλώσεων, υψηλού επιπέδου ποιότητας εσωτερικού περιβάλλοντος, διαφοροποίησης πελατολογίου και αναγνωρίσημης πιστοποίησης. Για το σκοπό αυτό, θα παρουσιαστούν παραδείγματα και τεχνολογίες εφαρμογής για την επίτευξη του στόχου αυτού, ενώ θα δοθούν αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το προτεινόμενο μοντέλο αειφορίας στον τουρισμό.

 

Κυριακή 10 Απριλίου 2016 


11:00 – 13:00 | Σεμινάριο: Το ξύλο στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

Διοργανωτής: MEDEXPO |  Δείτε το Πρόγραμμα

Kατά τη διάρκεια του  Building Green Open Space 2016 θα διεξαχθεί σεμινάριο με θέμα: «Το ξύλο στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική». H συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

 

13:00 - 16:00 | Σύγχρονα βιοκλιματικά κτίρια και εφαρμογές στην Ελλάδα

Διοργανωτής: Gavalas Architects & Associates  |  Δείτε το Πρόγραμμα

Από το 2019 όλα τα δημόσια κτίρια και από το 2021 όλα τα κτίρια του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Η ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο των κατασκευών είναι άμεσα επιβεβλημένη προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα τεθούν σε ισχύ. Μέσω των παρουσιάσεων θα καλυφθούν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση υπό μορφή σεμιναρίων, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την επίβλεψη, την οικονομική διαχείριση και τον έλεγχο νέων ή ανακαινισμένων βιοκλιματικών κτιρίων. Εξειδικευμένοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως και εκπρόσωποι εταιρειών, θα αναλύσουν επιτυχημένες εφαρμογές που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

 

 

Αρχείο εκδηλώσεων προηγούμενων ετών

Share This

Newsletter

Εγγραφείτε σήμερα στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα
και τις εξελίξεις σχετικά με την Building Green Expo.

You have Successfully Subscribed!